BigMouth Music is een opnamestudio gevestigd in Nijmegen. Met veel kennis en ervaring verzorgt BigMouth Music diverse soorten audioproducties, van opname tot mix.

Tourist, Typhoon & Nikes werken aan nieuwe release

mei 14th, 2013


Tourist, mc, zanger en troubadour, bracht in 2010 via het Vlaamse ‘Eigen Makelij’ in zeer gelimiteerde oplage het album Antwerps Testament uit in Belgie. Het album werd met open armen ontvangen en met name de songs ‘Mijn Stad’ en ‘Liefde, Liefde’ sloegen aan onder een publiek dat vele malen breder lag dan alleen hiphop-fans. Recentelijk gooide Tourist weer hoge ogen met de release van zijn clublied voor de virtuele sportclub Sporting A, hier te luisteren/downloaden: http://j.mp/SportingA


Onlangs legde Tourist de laatste hand aan een tweetal bonustracks voor de re-release van het album Antwerps Testament. In deze video krijg je een kijkje achter de schermen in de Big Mouth studio in Nijmegen waar Tourist & Typhoon onder begeleiding van producer Nikes de song Visa Paspor, oorspronkelijk door Kinetic geproduceerd, afmaken. Tourist stelt zichzelf voor, Typhoon legt uit waarom hij zich geroepen voelde mee te werken aan dit bijzondere project.

De Antwerps Testament re-release komt in juni uit, hou Top Notch in de gaten voor meer nieuws en details rondom het album.
Bekijk hier de video:

Tourist, Typhoon & Nikes werken aan nieuwe release

 


studio times !

februari 4th, 2013
Schermafbeelding 2013-02-04 om 17.15.45
Het ging er weer op de laatste tijd. O.a. De Staat kwam preproductie doen voor hun nieuwe plaat, Karmabomb uit Eindhoven maakte hun eerste en vette EP, The liquid Machine werkte aan hun neuwe EP die nu onder de mix faders staat, Mannheim nam tracks op met Producer Rene Rutten (The Gathering). De Poetracks cd werd afgerond en gereleased, Barbarella bracht hun Plaat uit en nog vele anderen maakte de studio naar grote tevredenheid onveilig.Fijne plaatjes zijn het resultaat en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Check it out! More comin up soon!

bigmouth music in av & entertainment magazine

januari 7th, 2013

Vorige maand werd BigMouth Music geinterviewd door AV & Entertainment Magazine. In de nieuwste editie het verslag daarvan. Een zeer fraaie dubbele spread.

Voor een leesbare pdf klik hier.


release duvel x nikes

juni 10th, 2012

DNA hoes

De nieuwe cd van Duvel X Nikes is uit! Deze werd onlangs gereleased bij het label TopNotch / Universal. BigMouth nam de mix, mastering en addiotionele opnames voor zijn rekening.

Check ‘m nu op luisterpaal. Cheers!


studio update

april 28th, 2012

Schermafbeelding 2012-06-10 om 05.12.47

Een korte update is wel terecht want we hebben de afgelopen tijd natuurlijk niet stilgezeten. Er is hard gewerkt aan een flink aantal projecten: Er zijn opnames en mixen gemaakt voor Poetracks, The Juicers, The Hubschrauber, Liquid Machine, Audio Outrage, Gert Vlok Nel, Dirk Wim in het Hof, Gardenfest, Fearedea, Absence, Barbarella, Duvel & Nikes en nog vele anderen.

Hiernaast zijn er een aantal upgrades doorgevoerd die er niet om liegen en de sound en workflow sterk hebben verbeterd. Het gaat lekker zo!